Friday 18 February 2011

Protesteren in Den Haag

De boswachters mochten geen uniform aan de soldaten wél. En er waren ontzettend veel soldaten op het Malieveld! Ik had even het idee dat ik in de verkeerde demonstratie terecht gekomen was. Defensie wordt flink uitgekleed, en dat vind ik wel terecht. Zo'n missie in Afganistan kost 2 miljoen per dag hoorde ik. Hoezo, het geld is op? Het geld wordt aan de verkeerde dingen besteed. Maar dat is geen nieuws. Toch goed om er te zijn in Den Haag.

De speeches waren erg goed. Je gaat je realiseren wat een fijn land Nederland eigenlijk is. Er is zo veel geregeld voor mensen die kwetsbaar zijn. Ik mopper wel eens over de lange tijd die het kost voordat ze Coll getest hebben. Hij zou eind januari getest worden, maar het is nu al bijna maart.

Als je al die opvang en begeleiding er af haalt, dan komen er aan de andere kant kosten bij voor het opsluiten van ontspoorde jongeren. Dat is nog veel duurder.

Gisteren heb ik weer 18 minuten gezeten. Ik was laat thuis en te moe om de 40 minuten vol te maken.

1 comment:

Lieneke said...

Goed dat je geweest bent, ik ben eigenlijk nooit naar een protest gebeuren geweest, te veel mensen. Een van de redenen dat ik links stem is vanwege defensie, wat mij betreft zo minimaal mogelijk.
En ik vind het super dat je nog elke dag mediteert, alleen is het zwaar. Mij lukt het niet